De festes, castanyes i panellets!

La ZER Berguedà Centre som una agrupació rural vinculada al territori i lligada a les tradicions. És per això que, una vegada al mes, realitzem les anomenades Trobades de ZER, on aprofitem per celebrar les festes tradicionals o bé, per treballar, exposar i assajar els diferents tallers i projectes que estem duent a terme.

Aquestes Trobades són un nexe d’unió entre les escoles de Vilada i Borredà, que ens ajuden a mantenir-les cohesionades, creant vincles entre els alumnes i fomentant l’esperit de ZER. A les trobades hi participen tots els alumnes, des dels més petits de la Llar d’Infants fins als més grans de l’Educació Primària. I és que el fet que les dues escoles estiguin separades només per 8km de carretera, ens permet tenir una relació molt estreta els uns amb els altres.

La primera trobada de ZER d’aquest curs va ser per celebrar la Castanyada, que es va celebrar el dijous 31 d’octubre.

Abans i, com és tradició, cada escola va preparar els panellets corresponents. En fem de tota classe i, val a dir-ho, cada vegada surten més bons!

Els alumnes de la Llar d’Infants i d’Educació Infantil van preparar els panellets més delicatessen, els de coco i cirereta…

Els més grans, són els que elaboren els panellets gourmet, de pinyó, avellana, xocolata amb taronja, ou i… el Top dels Tops: 3 xocolates. (Aquesta recepta és d’elaboració pròpia de la ZER).

Així doncs, primer vam dedicar un dia per elaborar la massa, que es va deixar reposar pel dia següent en què vam fer els panellets.

Dijous, a Borredà, entre danses i cançons pròpies d’aquesta època de l’any, vam anar a Planells a gaudir del bosc, el sol i els amics. Fins i tot vam tenir la visita del Llorenç! Que ja està cursant 1r d’ESO i ens va venir a explicar les peripècies de l’Institut. (Ens encanta que ens vingueu a visitar!)

I entre cabanya i cabanya, va arribar en Pep el Castanyer, que ens va obsequiar amb un cistell ben farcit de castanyes!

Un cop a l’escola altra vegada, vam dinar tots junts , esperant fer un mossec als panellets per postres.

Ah! I també vam provar el pastís de la carbassa que ens va portar la Mila i amb la que vam fer una Jack O’Lantern a l’estona d’English amb els d’Educació Infantil.

Compartir tradicions així és fantàstic!