Setmana Blanca i l’Esport Blanc Escolar (EBE)

Dins de les activitats proposades per l’Associació Esportiva i emmarcades dins del Pla Català de l’Esport a l’Escola, conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà i el Consell Esportiu del Berguedà, hi trobem la Setmana Blanca i l’Esport Blanc (EBE).

La Setmana Blanca es duu a terme al llarg d’una setmana sencera al gener, i és on els alumnes de P3 fins a 6è de primària tenen la possibilitat d’aprendre a esquiar a les pistes d’esquí de la Molina, gràcies als monitors especialitzats que els guien i els ajuden a millorar la tècnica i les habilitats en esquí alpí.

De l’altra, un cop passada la Setmana Blanca, els alumnes de Cicle Mitjà (3r i 4t de primària) es desplacen durant sis sessions del segon trimestre, a diferents pistes d’esquí i descobreixen tres modalitats d’esports de neu: l’esquí alpí, l’esquí de fons i l’snow, gràcies al programa Esport Blanc Escolar.

El programa Esport Blanc Escolar és la primera iniciativa portada a terme per promocionar i popularitzar els esports d’hivern a Catalunya. El programa va destinat a la promoció de l’esquí escolar, en les seves diferents modalitats, entre els alumnes de les escoles de les comarques del Pirineu.

L’Esport Blanc Escolar es va implementar de forma experimental el curs 2013-2014 comptant inicialment amb la participació de 20 escoles. Actualment hi participen alumnes de cicle mitjà de més de 90 escoles i de nou comarques diferents.

Des de la ZER Berguedà Centre creiem en l’esport com a mitjà per posar a prova i fomentar els valors que se n’extreuen: l’esforç, la superació personal, l’experimentació en situacions que són noves per l’alumne, el descobriment de noves habilitats, el fet de compartir experiències amb els companys de forma positiva, amb ganes i mantenint relacions d’amistat, d’intercanvi, de suport mutu i de confiança cap a un mateix i cap als altres. És per això que participem en aquest tipus d’iniciatives, per donar l’impuls necessari pels nostres alumnes per viure aquestes experiències de forma conscient, activa i positiva.