DE CASTANYES I CASTANYERES!

Divendres 29 d’octubre vam celebrar la Castanyada!

Cada any ens hem de reinventar i sort en tenim dels més grans que ens donen un munt d’idees per poder fer celebracions divertides, diferents i respectant la tradició!

Els alumnes d’Educació infantil i d’Educació Primària ens vam desplaçar a Borredà, on els grans de Cicle Superior ens havien preparat una GIMCANA!

Van tenir una feinada dies abans a preparar tota la festa. Havien de pensar tot el que necessitarien per fer les proves, distribuir els grups, preparar el material i també assajar la petita obra treatral que ells havien reinventat i preparat. Ep! i tot per sorpresa!

Van decidir que farien 5 proves, a cadascuna hi hauria un gran responsable i, passats deu minuts, els grups canviarien i passarien a la prova següent. I en què consistien aquestes proves?

Us les detallem a continuació:

  1. TIR AL CASTANYOT: hi havia unes quantes cassoles  al terra, cada cassola tenia una puntuació. Cada membre del grup podia tirar 3 vegades i fer punteria amb unes castanyes bordes que l’Inti va portar de casa.
  2. MIMIC TEATRE: es repartien unes targetes a cada membre del grup i havien de representar la cosa de tardor que li havia tocat.
  3. MANDALA DE TARDOR: havien de crear una mandala entre tots els de l’equip amb elements de bosc.
  4. FES-TE LA PAPERINA: cada membre del grup s’havia de crear la seva paperina per les castanyes de la tarda.
  5. 3 EN CASTANYA: El grup es dividia en dos equips, un equip tenia 3 castanyes i l’altre 3 nous. Es jugava al tres en ratlla amb relleus amb els cercles d’educació física.

Van ser unes proves molt divertides i, quan tothom les va haver passat, vam agafar les motxilles amb el dinar i vam anar a Planells!

Mentrestant, l’AMPA de Borredà ens va coure les castanyes que ens esperarien a l’escola a la tarda.

A la tarda, quan vam tornar a l’escola, el grup de grans ens va sorprendre amb una actuació inesperada, interpretant l’obra inèdita titulada Cadena de favors Castanyencs! 

Una obra que tracta la història de com cadascun dels personatges (castanyer, dona rica, home pobre, home vell, noi muntanyenc), d’alguna manera dona un cop de mà a l’altre i s’adonen de la importància d’ajudar-se els uns als altres i de compartir el que tenim.

I què millor que compartir les paperines i repartir les castanyes calentones?

I els petits més petitons de la Llar d’infants, que no ho van celebrar?

Oi tant que sí! I van rebre la visita d’unes castanyeres molt divertides, que els hi van portar una paperina a cadascú, van cantar i parlar i, sobretot, van gaudir d’un dia diferent!

Va ser un dia molt bonic, ple de noves experiències per alguns i de retrobaments molt esperats per alguns altres. El dia va acompanyar-nos i vam riure, jugar, cantar, ballar, parlar i compartir una nova trobada de ZER.