JOCS DEL MÓN

Aquest primer trimestre a les classes d’Educació Física de la ZER hem estat voltant pel món a través de jocs d’arreu.

Combinant jocs d’Europa, Àsia, Àfrica, Oceania, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud hem anat dibuixant les sessions d’Educació Física amb jocs d’escalfament per activar-nos, jocs més llargs i actius  a la part principal de la sessió i jocs més tranquils de tornada a la calma. 

Els jocs que hem anat fent són jocs populars i tradicionals que es realitzen a diferents parts del món i s’han anat transmeten de generació en generació.

Amb els objectius de  conèixer jocs que es juguen en els diferents continents, valorar els jocs d’altres cultures i gaudir amb l’activitat física, hem fomentat  la pràctica de l’activitat física vinculada a l’entorn com una forma d’ocupació del temps de lleure. L’entorn potencia o inhibeix la pràctica d’activitat física però en el temps de lleure tots els infants del món juguen. El joc socialitza, ens diverteix i fomenta els hàbits saludables i el model de vida activa.

Alguns del jocs que més han agradat a les nenes i nens de la ZER han estat:

  • DANDY SANDY: Un joc de Jamaica on un equip està dins un cercle i l’altre des del voltant llança pilotes. Si toca els jugadors aquests es van eliminant.
  • SHEPHERD AND WOLF: Un joc d’Estats Units on un jugador fa de pastor i crida les ovelles que han de passar pel terreny de joc sense que el llop les atrapi.
  • VER VER ARAS LAMA: Un joc de Nova Guinea on els quatre jugadors que ocupen les cantonades d’un quadrat han d’aconseguir les llaunes o toxos que hi ha al centre del camps de la manera més ràpida possible.

Al llarg de curs en seguirem coneixent de nous. Això si, ens hem adonat que els jocs ens apropen i que els infants del món no juguem de formes tan diferents.