LA VOLTA AL MÓN... A EDUCACIÓ INFANTIL!

Aquest primer trimestre vam iniciar el projecte “La volta al món”. A partir de l’aparició de Magallanes, a les nenes i els nens d’educació infantil ens van sorgir moltes inquietuds i interessos que hem anat treballant al llarg del trimestre.

Primer de tot vam voler saber què havia passat als vaixells de l’expedició del Magallanes perquè només en tornés un a casa.

Una vegada vam saber com va anar l’expedició, vam decidir que nosaltres també volíem viatjar pel món. Vam tenir molt clar que no ho volíem fer amb vaixell com el Magallanes i la seva tripulació. Nosaltres ho volíem fer amb avió i des de la classe!

Així és que vam començar a buscar com són els avions i vam començar a dissenyar el nostre. Ens ha portat molta feina:

  • Vam escriure una carta demanant a les famílies cartrons grans.
  • Vam mesurar com és de gran un avió de veritat i ens vam adonar que no el podíem construir de mida real.
  • Ens vam mesurar nosaltres mateixos per veure la diferència entre nosaltres i l’avió.
  • Cadascú va dibuixar com s’imaginava l’avió.
  • Amb les caixes que vam portar vam començar a elaborar-lo. Per saber com havia de ser de gran vam posar cadires per tots nosaltres i llavors, amb els cartrons, les vam cobrir.
  • Vam tallar i pintar l’avió.
  • Una vegada pintat, retallat i enganxat, vam decidir que hi volíem porta i finestres (quadrades i rodones). Així és que les vam dibuixar.
  • Quan ho vam tenir tot fet, vam decidir el nom de l’avió i, entre tots, el vam escriure.

Finalment, després de molta feina ja teníem l’avió! 

No ens va costar gens posar-nos d’acord on faríem el primer vol inaugural. Les illes Canàries i, concretament, l’illa de la Palma seria el nostre destí, volíem conèixer més a fons el volcà Cumbre Vieja que tant hem sentit parlar. L’enganxina d’un plàtan d’un esmorzar ens va inspirar pel primer vol.

També vam aprendre coses sobre els volcans i, cada dilluns i cada dijous hem viatjat a La Palma amb avió. També hem fet un volcà de fang i l’hem fet entrar en erupció.

Ara, després de les vacances de Nadal, continuarem la nostra particular volta al món, el proper destí que visitarem serà…Egipte, les seves piràmides i les joies de la Cleopatra!

Us mantindrem informats!