L'ESQUÍ A LA ZER

El segon trimestre a la ZER sempre comencem trepitjant neu. A la ZER considerem l’entorn com un recurs més en els nostres aprenentatges i és per això que s’ofereix la possibilitat de participar en activitats de neu.

A la setmana blanca tots els infants de Primària de les nostres escoles, durant els cinc dies de la setmana, poden gaudir i aprendre l’esquí alpí a la l’estació de la Molina.

A més a més, els alumnes de Cicle Mitjà participen al programa Esport Blanc Escolar. Aquí els infants poden practicar l’esquí nòrdic, l’esquí alpí i el surf de neu.

Ambdues activitats potencien les activitats físiques al medi natural i impulsen la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern. Això permet educar mitjançant l’esport a l’aire lliure, respectant i gaudint de la muntanya com a entorn proper a la nostra zona; així com analitzar els paisatges i els ecosistemes de la mateixa.

Fomentem així els hàbits saludables en la pràctica d’habilitats físiques i l’adquisició d’habilitats com la coordinació, l’equilibri, l’agilitat, la resistència i les possibilitats del propi cos.

Durant els transcurs de l’activitat els infants prenen consciència del seu aprenentatge i van adquirint confiança, autonomia i seguretat en ells mateixos. 

Tan en la setmana blanca com en l’Esport Blanc Escolar compartim activitat amb infants d’altres escoles i això afavoreix la possibilitat, no només d’enfortir la cohesió dels infants de la ZER sinó de crear vincles i relacions amb altres nens i nenes. 

Pels alumnes de tercer i quart és difícil triar quina de les tres modalitats dels agrada més. En una el material és més lleuger i fàcil de posar, a l’altra poden fer baixades més ràpides i el surf és molt divertit.

I vosaltres amb quina modalitat us quedeu?