APRENEM AMB ELS ESPAIS

Cada dia de la setmana, els nens i nenes d’educació infantil tenen una franja dedicada als espais. A l’aula hi ha diferents propostes de matemàtiques, de lectoescriptura i de grafisme, on els infants van passant per les diferents propostes.

Són espais dedicats a treballar diferents aspectes com ara la motricitat, la coordinació ull-mà, les lletres, el traç, els números… Les propostes estan adaptades a l’infant, és a dir, hi ha diferents nivells de dificultat i és el propi infant que escull quina pot fer.

L’infant és l’autèntic protagonista i és qui controla i aprèn a través del joc, a més, té l’acompanyament de l’adult per extreure conclusions, per ajudar quan faci falta, per resoldre dubtes, entre d’altres. A la vegada es pot veure el treball multinivell de l’aula, ja que els més grans ajuden als més petits quan tenen algun problema. Això fa que hi hagi unes connexions i uns vincles més estrets.

Perquè us feu una idea, algunes de les propostes que hem anat fent durant aquest trimestre són: comptatge, seriacions, classificació, traç, escriure el nom… A continuació us mostrem algunes imatges.