Robotics!

Avui us volem explicar què fem i com treballem a les estones de Robòtica a la ZER Berguedà Centre. 

El taller de robòtica és un taller de ¾ d’hora que fem els dilluns o els dimarts a la tarda. 

Durant aquesta estona, l’alumnat treballa de forma autònoma experimentant amb diferents materials que poden ser robotitzats o no. Partim de diferents reptes o propostes i, llavors, individualment o en petit grup experimenten amb aplicacions o material físic. 

El treball a robòtica consisteix en tenir un objectiu clar que s’ha d’aconseguir editant la programació que farà que podem arribar-hi. Per fer-ho, passem per un procés de qüestionar-nos com ho podem aconseguir, d’investigar, experimentar, equivocar-nos, corregir els errors, conversar entre nosaltres per compartir opinions, experiències i coneixements, valorar les diferents opcions i aplicar el pensament lògic a les nostres creacions. 

 

El material físic que hem treballat fins ara han estat els robots de Lego Wedo 1.0, que es connecta directament a l’ordinador i permet seguir les instruccions del robot i programar-lo des del programa principal; el material d’Engino Education, amb el programari Keiro, que permet treballar amb les peces i fer una programació bàsica amb comandament connectat al motor, o bé programar el comandament connectant-lo a l’ordinador i aplicant-hi diferents sensors; el robot MBot, que es connecta via Bluetooth a la seva aplicació per mòbil o tablet, i ens permet fer una programació on el robot es pot desplaçar a diferents velocitats i en diferents direccions, canviar les llums, detectar obstacles, fer sons ( que també podem programar i crear les nostres cançons) i, fins i tot, podem programar-lo perquè projecti missatges a la pantalla que té instal·lada a la part posterior. 

Les aplicacions i programari web que hem fet servir han estat l’Scratch Jr, amb la tablet; l’Scratch, des de la seva web; i Toontastic 3D. Amb aquestes aplicacions hem après a programar personatges animats, incorporant-hi imatges, canvis d’escenari, so, canvis de personatges… 

Ens ho passem molt bé a les estones de robòtica i hem aconseguit resultats molt interessants. 

En aquesta publicació us compartim alguns dels projectes que hem fet, perquè us en feu una idea! 

Ah, i tingueu en compte que a Educació Primària, ho fem en anglès!

Esperem que us agradi el que fem!