ASSEMBLEA DE ZER 22/23
Ahir dijous 8 de setembre vam celebrar l’Assemblea de ZER al Local Cultural Carme Cirera de Vilada.
Vam comptar amb la participació de vint-i-cinc famílies de Vilada i de Borredà.
A l’assemblea vam presentar a tot l’equip docent que atendrà als alumnes aquest curs.
Seguint la presentació que us hem enllaçat aquí sota, podeu fer una lectura dels temes que es van tractar, ja que vam presentar la línia pedagògica de la ZER i com s’adequa a la LOMLOE, així com també les dues novetats digitals d’aquest curs: els correus corporatius i l’ús de la plataforma TPV.
A les assemblees de ZER és on les famílies aprofiteu per fer-nos arribar propostes, demandes i oferiments pel curs que comença. Aquí teniu un resum de tot el que va sortir:
- Projecte Artístic: que tot el projecte el facin els alumnes, que puguin decidir quina temàtica és el musical, personatges, etc.
- Trobades setmanals: seran de matins o de tot el dia? Falten respostes de famílies de Borredà, s’ha de parlar amb els del menjador pel tema d’alumnes amb beca. A tothom li està bé quedar-se fins a la tarda però s’ha d’acabar de veure com queda el tema del menjador. 10 alumnes de primària baixen de Borredà.
- La Neus Alcañiz té els divendres lliures i es proposa per fer alguna activitat de geologia.
- Es proposa que es treballi el coneixement del medi natural i l’entorn: introduir a l’alumnat en l’orientació de muntanya per exemple. Aprendre’s a moure per la muntanya. Mantenir el Projecte Rius. A Vilada se sumen al Projecte Rius de l’ Associació Hàbitat, però no des de l’AMPA com a Borredà, sinó els grans de primària.
- Caramelles i Nadales a Vilada per establir vincles escola/poble.
- Projecte TIFA: teatre, natura i família – fer-hi alguna col·laboració, algun taller… Són professionals del món del teatre.
- La Paula Argacha es proposa per fer Tallers d’educació sexual.
- A Setmana blanca abans del covid s’hi podia anar des d’educació infantil, es pot recuperar? Es mirarà si es pot recuperar.
- L’horari queda igual que els altres cursos? Sí
- El Sergi Martín es proposa per fer algun taller d’educació vial.
- S’explica que el Projecte Educatiu és de ZER i és el que marca la línia pedagògica de les dues escoles.
- Es demana que quan es treballi el Projecte de ZER arribi la informació a casa per avançat perquè les famílies puguin ajudar des de casa. S’explica que és difícil perquè es desenvolupa a través dels interessos dels alumnes, però que sí que es podria mirar de fer arribar informació in situ perquè puguin col·laborar més les famílies des de casa.
- Les entrades al bloc i els vídeos explicatius van anar molt bé per veure com treballem a l’aula, però es demana informació prèvia del treball dels projectes.
- Es proposa demanar tasques per fer a casa sobre el projecte.
- Projecte artístic: treball interdisciplinari i més participatiu amb les famílies , és molt imposat. Es torna a demanar una reunió per conèixer com funciona el projecte artístic
- Colònies: es va anar massa lluny i es van fer massa hores en autocar per tan pocs dies. Si la sortida és lluny, proposen que s’allarguin fins a tres dies i dues nits. Parlar amb les famílies si incrementa el preu perquè potser es poden fer activitats conjuntes per reduïr costos de les colònies. Tot i que també es proposa fer colònies properes al nostre entorn perquè els alumnes coneguin territori.
- Comptar amb Exalumnes per fer col·laboracions a la ZER.
Es va recordar que les reunions d’aula serien:
– Borredà – dimecres 28 de setembre a les 17h
– Vilada – dijous 29 de setembre a les 17h.
Totes les propostes es debatran amb l’equip directiu i el claustre.