LES SORTIDES A L’ENTORN

Les sortides que realitzem setmanalment als voltants de l’escola permeten explorar l’entorn i tot allò que ens ofereix. Les experiències més enllà de l’aula i de l’espai escolar ens fan avançar en moltíssims àmbits: l’activitat física a la natura, els processos motivacionals i socialització, el coneixement i estima pel medi, la sostenibilitat, l’observació directa de fenòmens, etc. i el que és més important; ens fan emocionar.

Amb aquest tipus d’activitats ens apropem a pedagogies vives, on el descobriment, l’experiència, la participació i la reflexió fan que millori de forma exponencial el procés d’aprenentatge dels nens i les nenes.

És molt rellevant el paper i la importància que li volem atribuir a l’àmbit natural, convençudes que cal estimular i recuperar una manera de fer que vinculi les persones a la natura.

Córrer, jugar amb pedres o pals, recollir fulles del terra, saltar a sobre d’un bassal, trobar un camí, explorar, banyar-nos al riu, fer-nos preguntes… Què més necessitem per aprendre?

LA NATURA CREA CONNEXIONS QUE SÓN EL MOTOR DEL NOSTRE APRENENTATGE.