L’ART PLÀSTIC A EDUCACIÓ INFANTIL

Els infants tenen 100 llenguatges, cent mans, cent pensaments, com bé afirmava Loris Malaguzzi. Un dels llenguatges que afavoreix el desenvolupament de la creativitat de l’infant és el llenguatge artístic. 

Avui dia, hem d’entendre el llenguatge artístic i, en concret, el llenguatge plàstic i l’art com una eina que fomenta la creativitat innata dels infants. 

Les estones d’art i plàstica a la ZER són un moment propici per crear, expressar i sentir-se lliure davant de l’espai i els materials que els oferim. També són estones per experimentar amb diferents textures, suports i elements i descobrir les possibilitats que tenen.

Aquest curs, aprofitem l’entorn més proper dels infants i el pas del temps (les estacions) per anar treballant diferents tècniques amb diferents suports i materials. L’infant sap on és, en quin entorn i quina estació de l’any estem vivint, gràcies a l’experiència del contacte amb el món exterior per poder plasmar allò que està vivint i sentit a través de l’expressió artística.

A través d’aquestes imatges podreu veure un tast de les propostes que hem anat portant a terme fins al dia d’avui. Esperem que en gaudiu tant com ho han gaudit els nostres infants!

Us deixem veure un petit recull d’aquestes estones i del pas del temps de la tardor a l’hivern. Esperem que en gaudiu molt!!