EL PATI

Els patis de la ZER són un espai a l’aire lliure, que forma part del poble, envoltat de natura i amb moltíssimes possibilitats per als nostres infants. Són un espai de lleure, on predomina el joc lliure, de moviment, les relacions socials, els descobriments i els aprenentatges.

Al primer cicle d’educació infantil, l’aprenentatge té un fort component sensoriomotriu: corrent, saltant, ajupint-se, manipulant, sentint, investigant,… d’aquesta manera entenen el món i per tant, evolucionen en el seu desenvolupament.

Al pati tenim una gran diversitat de materials, els que formen part de la natura com la sorra, les plantes, les flors, les fulles caigudes, els troncs, les pedres,… i d’altres que oferim com les joguines pel sorral, motos, caixes,… tots ells ofereixen moltes oportunitats als infants.

L’observació al pati és constant, observem els fenòmens naturals, com la pluja, el vent, la neu,… també els ocells, els insectes,… escoltem els ocells, les campanes, els avions, els vehicles,… observem els altres infants de l’escola, ens hi relacionem i n’aprenem molt. Totes aquestes experiències al pati ens enriqueixen i ens fan gaudir moltíssim.

Experimentar les possibilitats motrius i sensorials del propi cos a les estones de pati ajuda a l’infant a avançar en el control dinàmic dels desplaçaments, equilibris i moviments cada vegada més coordinats i precisos, superar reptes i elaborar un esquema corporal cada vegada més ajustat.