FEM DE PERIODISTES!

Enguany el nostre projecte transversal gira entorn una efemèrida  “150 anys de la primera publicació al New York Times i 10 anys del diari El 9 nou”.

La primera sorpresa a les dues escoles de la ZER va ser la visita d’un documentarista que ens deia que estava buscant un periodista americà. Primer va arribar a l’escola de Vilada i després en no trobar la persona que buscava va aparèixer a l’escola de Borredà. Buscant per cadascuna de les escoles ens vam adonar que aquest periodista que fugia s’havia instal·lat un despatx a les nostres escoles, havia estat aquí sense nosaltres!!

A partir d’aquí, com veieu, comença un recorregut emocionant que a les aules d’educació infantil ens ha permès parlar dels diaris i les lletres, nombres, símbols i imatges que contenen.

Amb la sortida al Molí paperer, vam poder conèixer un ofici antic i vam descobrir com es feia el paper fa molts anys. Quina feina més curiosa i dura la que feien antigament!

Parlar de la feina de periodista ens ha portat a voler conèixer altres oficis i feines, la de les nostres famílies i de persones de l’entorn proper. Hem pogut veure que la majoria de feines les poden fer tant homes com dones i no hi ha d’haver discriminació. També que tots els oficis són importants.

Una de les sortides més emocionants del nostre projecte va ser anar al Parc de Bombers de Berga, on vàrem conèixer la feina de bombers i bomberes i la que és casa seva quan estan de servei. Vam estar molt agraïts i agraïdes de tot el que ens van explicar i ho vam recollir a l’aula en forma de notícia.

També hem conegut una figura molt important als pobles i ciutats: l’alcalde o alcaldessa. En aquest cas als dos pobles que conformen la ZER hi ha dos alcaldes que ens van obrir les portes de l’ajuntament per poder explicar-nos la seva feina i nosaltres fer-los alguna petició per l’escola o el poble.

La feina dels oficis ens ha portat a endinsar-nos en la feina del periodista buscat. Hem treballat quin format té una notícia i n’hem pogut redactar i muntar entre tots.

A l’escola de Borredà ha sorgit la curiositat d’aprendre la llengua de signes, ja que també vam observar que en algunes notícies o programes hi havia una persona que traduïa en aquest llenguatge. A partir d’aquí hem pogut fer un intercanvi amb una escola bilingüe de Barcelona i ens hem centrat en la figura dels periodistes del temps, formulant hipòtesis de quin temps farà, mirant les prediccions, informant a les famílies del temps que farà el cap de setmana…ha estat molt divertit!

A l’escola de Vilada també hem pogut visitar un cuiner i fer-li una entrevista, que hem recollit en forma de notícia. Ha estat molt emocionant!

Esperem que gaudiu d’aquest petit tast del recorregut del nostre projecte!