L’entorn a l’Educació Infantil

 A la ZER donem especial importància als espais que ens envolten i és per això que dediquem una franja a la setmana a sortir als Planells (Borredà) o altres indrets de prop de l’escola com ara el poble, el parc, el gorg del Salt, els Pins del metge (Vilada).

Les sortides a l’entorn ofereixen a l’infant un gran ventall de possibilitats: d’observació, d’experimentació, d’exploració i de manipulació d’elements naturals. 

És a partir d’aquesta observació i manipulació dels elements naturals com els infants desenvolupen el pensament científic. I com ho fan? fent-se preguntes, elaborant les seves hipòtesis i comprovant-ne els resultats vivint experiències de ben a prop.

El moviment corporal coordinat i l’alegria de descobrir el món amb l’ajuda de tots els sentits és un regal de la infància, i quan aquesta experiència es relaciona amb els altres, sorgeixen noves possibilitats d’aprenentatge, tant per a un mateix com per a tots els que l’envolten. 

Creiem que a partir d’aquestes sortides a l’entorn els infants poden vivenciar els següents aspectes: viure noves experiències, explorar conjuntament, treballar en equip, cercar estratègies per resoldre conflictes, connectar amb la natura i l’entorn i viure i entendre el pas del temps.

“Les nenes i els nens necessiten molta llibertat per a indagar, provar, equivocar-se i corregir, per poder apreciar els recursos infinits de les mans, de la vista, de l’oïda, de les formes, dels sons i dels colors.” -Loris Malaguzzi-