ELS PRIMERS DIES A LA LLAR D’INFANTS

Quan els infants comencen per primera vegada a la llar d’infants, o hi tornen després de les vacances d’estiu, necessiten un temps per adaptar-se a un nou entorn, nous adults de referència i nous companys.

És important que l’escola i la família treballi conjuntament per tal de fer un bon acompanyament a l’infant durant aquest període d’adaptació. Aquest moment serà clau per tal que l’infant es vagi mostrant cada cop més segur dins de l’escola. 

Cada infant és únic i necessitarà el seu temps, el qual no serà igual per a tots donada la individualitat de cadascú.

S’ha de tenir en compte que no totes les famílies tenen la mateixa disponibilitat per poder assistir a l’aula en el procès d’acolliment. També s’ha de tenir molta cura que algunes famílies viuen amb angoixa aquest moment i per tant pot ser que ho transmetin a l’infant i això farà que li costi una mica més quedar-se tranquil a l’escola.