HARRY HOUDINI, BRUIXES, MÀGIA O, EL QUE ÉS EL MATEIX: EL HAPPENING!

Cada any a la ZER Berguedà Centre, s’inicia el projecte transversal que es treballarà a les aules a la franja de Projecte. 

La temàtica gira entorn a alguna efemèride o a algun fet important que tingui un paper clau al llarg del curs. 

Enguany, ens ha fet molta il·lusió poder donar pas a la MÀGIA! I com millor que iniciar-ho descobrint la zona de treball d’una bruixa trementinaire i amb referències a Harry Houdini? 

Què és el Happening?

El Happening és el moment en que l’escola es para perquè s’inicia el projecte. Arriba un dia en què tot s’atura i passa alguna cosa que ens fa centrar l’atenció i que ens permet indagar, fer hipòtesis, compartir coneixements, experiències i viure de primera mà l’escenari que hem descobert. 

Aquesta vegada, quan llegíem, va començar a sonar una música una mica tenebrosa que ens va fer reaccionar. De seguida ens vam ajuntar i ens vam posar a buscar per tota l’escola. La sorpresa va ser trobar-nos amb l’interior de la casa d’una bruixa trementinaire. Amb ingredients, elements màgics i, també, una poció. En seguir la recepta, vam aconseguir dissoldre un material estrany i extreure una clau que obria el cofre tancat amb clau. Sabeu què hi havia a dins el cofre? Doncs un munt d’elements relacionats amb la màgia: barrets, varetes, cartes, llibres de Harry Potter… però també imatges i un nom partit! De seguida ens vam trucar entre les dues escoles i vam decidir fer una videotrucada per compartir tot el que havíem trobat a l’escola. Va resultar, que amb la unió dels noms, ens va sortir un nom i un cognom: HARRY HOUDINI

Però qui era aquest senyor? Quina relació té amb la màgia? Què en sabem de les bruixes? Què és una trementinaire? 

Van sortir tantes preguntes i tants coneixements previs que vam fer una llista de tot allò que podem investigar a l’inici: hi havia bruixes a Borredà i a Vilada? Qui eren les bruixes del Pedraforca?  Què és un escapista? Què li va passar a Harry Houdini?

Amb tot això com a punt de partida, ara ja tenim molt de material per començar a treballar el projecte a l’aula! 

Ara, a la franja de projecte, omplirem les hores descobrint aquest món màgic que ens ha portat el Happening. 

Però només ho treballem a l’escola?

No! A casa ens podeu ajudar! Podeu compartir amb l’escola imatges, informació, troballes, viatges, experiències, històries, llibres… i tot allò que voleu aportar! D’aquesta manera, les investigacions sobre el món de la màgia ens seran molt més enriquidores i podrem anar tibant del fil amb tot el que descobrim! 

Penseu que el desenvolupament del projecte no està tancat, sinó que  tot dependrà de cap on s’enfoqui amb les idees i preguntes que sorgeixin a l’aula per part dels propis infants i l’acompanyament de les mestres de l’aula que són les que s’encarreguen de tirar-ho endavant! Així que no ho dubteu, ajudeu-nos a viure-ho i a fer-ho encara més màgic… si voleu col·laborar, només ho heu de dir a les tutores i acompanyar-nos en aquest procés! 

Per anar posant una mica més d’intriga, el que hem fet ha estat anar de colònies a l’Escola de Bruixeria de l’Ot el Bruixot… sabeu qui és? 

Això ja us ho explicarem en un altre article! De moment, mans a la vareta, i a investigar!!!!