LA TARDOR ARRIBA A LA LLAR D’INFANTS

A la llar d’infants aprenem observant, manipulant i experimentant i aprofitem les estacions de l’any ja que són una gran font d’aprenentatge que ens ofereixen l’oportunitat de nodrir la seva curiositat i desenvolupament integral.

La tardor és una de les estacions que més ens agrada a l’escola, pels seus colors, les seves olors, les diferents textures i els seus elements característics. És tot un món de nous conceptes per aprendre a través d’un gran ventall de diverses i divertides activitats amb les que volem fomentar l’exploració lliure i la seva autonomia. 

Amb tots els elements que ens porteu les famílies, a Vilada, hem creat un racó de tardor a l’aula per poder observar, manipular i conèixer-los. A Borredà, amb els materials aportats per les famílies i els que hem recollit a Planells, aquest racó de tardor l’hem posat al vestíbul on, també, hem muntat una paradeta de castanyes en la que els infants han pogut realitzar joc simbòlic, torrant castanyes, comprant i venent moniatos, castanyes i bolets.

El groc, vermell, taronja i marró són els colors predominants a la tardor i, nosaltres, els treballem a través de diferents tècniques plàstiques, safates d’experimentació, taula de llum i cançons. 

Experimentem amb els fruits típics de la tardor: moniatos, magranes, caquis, carbasses, mandarines, nous, ametlles, pinyons… Els olorem, els toquem, els tastem!

Expliquem contes, cantem i ballem cançons que parlen de la tardor, de les seves festes i tradicions, com la Castanyera. 

Per la Castanyada, els infants de Vilada vam pintar una castanya i els de Borredà vam participar a la trobada de la ZER decorant un moniato. Ens van quedar unes castanyes i moniatos ben bonics i divertits! I ens els vam emportar a casa.