EL CARNESTOLTES A LA ZER

A la ZER ens agrada mantenir l’essència de les tradicions i per això hem tingut uns quants dies de disbauxa i xerinola amb la reina carnestoltes.

La festa del carnaval implica a tots els alumnes de la ZER. En primer lloc, els nens i nenes d’educació infantil de cada escola creen el rei/na carnestoltes. Aquest any s’ha convertit amb una bruixa, tot lligant-ho amb el projecte de la màgia.

A continuació es constitueix el Consell del Vull on estan implicats alumnes de primària de cada cicle de les dues escoles i són els responsables de decidir quines consignes dictarà la reina carnestoltes cada dia fins al dimecres del Judici.

Algunes de les consignes d’enguany han estat: portar la roba d’un mateix color, anar amb pijama, el canvi de rol entre mestres i infants, portar les ungles pintades…

Aquest any a la trobada de ZER s’ha celebrat el dijous llarder i la festa del Carnestoltes. Durant el matí es van dur a terme diferents propostes a l’escola, els més petits van crear unes maraques i els més grans van fer jocs a l’aula. La desfilada de la tarda es va traslladar al local Puigmal a causa del temps, però cada infant va poder mostrar la seva disfressa relacionada amb el projecte de la màgia. Hi havia mags i magues, bruixes i bruixots, fades, remeieres, entre d’altres. La festa se celebra amb la participació de les famílies, a qui sempre animem a venir disfressades i a passar una bona tarda amb nosaltres.

Un cop celebrat el carnestoltes encara ens queda un parell de dies de consignes fins que arriba el Dimecres de Cendra. El dimecres els alumnes de primària preparen el Judici de la Reina Carnestoltes. És un dia important i que es treballa a l’aula amb l’acusació, la defensa, els testimonis i el tribunal del jurat. Al matí cada escola celebra el judici i surt el veredicte que decideix el jurat.

Si el jurat decideix cremar la Reina Carnestoltes, es fa una foguera i es canta la cançó de comiat, a continuació es salta amb alegria i esperant tornar a viure la festa el curs següent. Un cop saltada la foguera apareix la Vella Quaresma que estarà amb nosaltres fins Pasqua amb les seves set cames i que cada setmana li traurem una.

A continuació, us deixem un recull de fotografies de la celebració de la festa de carnestoltes.