EL PROJECTE SOBRE LA MÀGIA A L’EDUCACIÓ INFANTIL

Enguany el projecte transversal que ens acompanya durant el curs és la màgia, seguint l’efemèride dels 150 anys des del naixement de Harry Houdini. Com ja sabeu, el happening del projecte ens va fer descobrir aquest famós il·lusionista i això ens va portar a fer-nos moltes preguntes i ens ha ajudat a emprendre el projecte en el qual estem treballant ara.

A la classe de petits de Borredà, juntament amb cicle inicial i P3, durant el primer trimestre, hem anat viatjant a través de la màgia a partir de diferents temes: la màgia, els mags i les magues, el paper de la dona a la màgia i els trucs de màgia. Hem pogut aprendre  trucs de màgia en grups de treball per després dur-los a terme davant dels companys/es i també hem tingut la sort de veure trucs de màgia en directe de la mà d’un pare de la classe.

En aquest segon trimestre, hem rebut una sorpresa especial: a l’aula hem trobat un barret una escombra i la carta d’una bruixa que resulta que es diu Burratina! Estem molt emocionats amb tot el que ens ha explicat. Ens ha descrit com és físicament, què és el que li agrada, on viu… i ens ha empès a investigar algunes coses, com ara: on podem trobar sequoies prop de Borredà?, què són les herbes remeieres?, quines bruixes coneixem?, quants contes de bruixes sabem? aquests i d’altres interrogants els anem resolent amb molta curiositat. Mentrestant, també estem descobrint  alguns contes on surten bruixes i li hem preparat una bústia lila (el color del seu barret i que pensem que li agrada molt) a la bruixa Burratina per si ens vol enviar alguna carta més de tornada…

Ens voleu seguir? com diu la bruixa: “aviat més notícies nostres!”

A l’escola de Vilada, els més petits de l’aula d’I3 i I4 ens hem endinsat en el món de la màgia a partir d’alguns tallers i propostes. Hem anat descobrint algunes bruixes, bruixots, mags i magues famosos del nostre entorn, hem observat i manipulat els objectes fan servir i ens hem fabricat la nostra pròpia vareta màgica! Després de descobrir com són i investigar quins materials necessitarem hem aconseguit crear varetes úniques i especials.

Aquest segon trimestre estem aprenent alguns trucs de màgia per poder-los ensenyar a les nostres famílies i amics i deixar-los amb la boca ben oberta. Ben aviat us els podrem ensenyar!