LA MÀGIA DE LA LLUM I LA FOSCOR

Durant els primers anys de vida, tots els coneixements del medi s’adquireix per mitjà dels sentits. Per tant, és molt important treballar les capacitats sensorials per desenvolupar les percepcions.

D’aquesta manera s’obre pas al món jugant i experimentant, provant i comprovant. Des del joc amb les ombres fins a l’experimentació amb els materials més sofisticats, els infants investiguen les propietats de la llum i del color.

La llum permet una multiplicitat d’accions a través del joc, generant un clima d’experimentació i creativitat, convertint aquest escenari en un espai ric ple de descoberta. A través d’elements lluminosos es poden crear tantes situacions, escenes, experiències com es puguin imaginar.

La taula de llum ofereix una oportunitat de jugar a través de la llum i el color, convertint l’activitat en un centre d’experimentació i expressió artística. És un objecte molt útil per fer aprenentatgesgaudir d’una manera diferent, d’experimentar amb la llum, experimentar amb objectes opacs, translúcids i transparents.

Jugar, fer ombres, pintar amb pintures, treballar amb sorra, fer-hi dibuixos, etc.

És un bon  recurs  per afavorir la creativitat i la descoberta utilitzant tot tipus de material i recursos naturals.