BENVINGUDA PRIMAVERA

Ja ha arribat la primavera! Ja fa més bon temps i el paisatge canvia de colors.

La primavera és una de les estacions de l’any més atractives pels infants, ja que ens ofereix una multitud d’estímuls visuals, auditius i olfactius. Quan passegem pels carrers, parcs i camps, aprofitem totes les possibilitats que la natura ens ofereix. Podem observar una gran varietat d’ocells i insectes, veure com comencen a sortir les fulles dels arbres, com floreixen les flors, gaudir dels seus colors i olors, gaudir del cant dels ocells. Tot això fa que despertin tots els nostres sentits.

Els més petitons de l’escola de Vilada hem pintat, amb aquarel·les, dibuixos amb els quals hem decorat l’aula, estem fent experimentació amb terra i tota mena d’insectes amb els quals juguem, amaguem i classifiquem amb la seva imatge real (aquesta activitat de classificació la farem els més grans de l’aula).

Quan sortim al pati o a l’entorn proper observem les flors, les olorem…

I amb tots els dies que queden de la primavera experimentarem amb pintura creant uns dibuixos ben colorits amb diferents tècniques. També farem moltes més activitats amb les quals gaudirem molt.

A la Llar d’Infants de Borredà, hem començat a  treballar la primavera a través dels seus colors. Una de les propostes ha estat amagar els colors característics d’aquesta estació a dins de closques d’ou. Què divertit va ser descobrir-los al esclafar-los damunt d’una cartolina!  En una altra proposta, hem elaborat una  torreta amb papers de seda i amb l’estampació de la mà i gomets vam simular una flor. També hem fet experimentació amb safates d’escuma tenyida i amb safates sensorials hem començat a descobrir el món dels insectes i les flors.

Al llarg d’aquest trimestre, durem a terme diferents propostes sensorials i manipulatives amb les que gaudirem de les descobertes que ens proporciona aquesta estació de l’any.