TEIXINT VINCLES DES DE PETITS

A les escoles rurals és molt habitual veure infants de diferents franges d’edat jugant, experimentant, engegant projectes i, en definitiva,  vivint experiències i creixent junts. 

A la nostra ZER en concret, tenim la sort també de poder compartir molts moments entre les dues escoles que la conformen: l’escola Serra de Picamill (Vilada) i l’escola de Borredà. 

A l’educació infantil, alguns d’aquests moments són les trobades que fem per celebrar diferents moments de l’any (castanyada, trobada de la ciència, Sant Jordi) i les sortides fora dels respectius pobles.

Creiem que per als infants compartir estones amb més grans i petits té molts avantatges. Un d’ells, i potser el més important, és que això els ajuda a teixir vincles no només amb els seus companys i companyes d’aula o d’escola, sinó que els permet obrir el ventall d’amistats entre els dos pobles que conformen la ZER.

Els vincles entre grans i petits són molt presents en el nostre dia a dia a les escoles. Petits i grans cooperen, s’ajuden i tenen molt present que formen part d’un grup heterogeni.

A les aules l’educació infantil són molt presents aquestes estones de compartir, cooperar, jugar junts i treballar per un objectiu comú entre grans i petits, ja que els grups comprenen diferents edats. També en les estones de projecte, on es treballa per aconseguir un objectiu comú entre tots. Tots aquests moments ajuden tant a  grans com petits a poder emmirallar-se en els més grans, a aprendre dels més petits, a desenvolupar noves habilitats a través del joc i de la imitació i a tenir més autonomia i iniciativa per assolir nous reptes.

Teixint vincles és una manera d’expressar el que creiem que són les relacions entre els infants a la ZER. Significa créixer en comunitat, respectar-se, estimar-se i formar part d’un grup…