SANT JORDI I CAMADOCA

El passat dia 23 d’abril vam fer la trobada de ZER a Vilada per celebrar la diada de Sant Jordi.

Al matí tots els infants de la ZER juntament amb veïns i veïnes del poble van recitar poemes o contes al parc en la 3a marató de lectura de la llengua catalana d’Òmnium. Alguns dels poemes eren de màgia, altres de bruixes, inventats…

A la tarda vam fer tallers de Sant Jordi. Els nens i nenes d’educació infantil van fer un punt de llibre tot utilitzant la tècnica del degoteig i els més grans de l’escola van fer clauers i pop up. Les famílies estaven convidades i ens van ajudar en  els diferents tallers.

Els infants de la llar van fer diferents propostes relacionades amb Sant Jordi. Algunes de les propostes van ser: taula de llum, safates d’experimentació, estampació de carxofa o de les mans, entre d’altres.

El dia 2 de maig tots els alumnes de la ZER vam anar al Centre de Conservació Camadoca. La finalitat d’aquesta sortida era poder deixar la Florentina, la tortuga de Borredà en un espai amb més tranquil·litat i que estigués en el seu hàbitat. D’aquesta manera, ens vam despedir de la Florentina després de tenir-la durant més de 30 anys a l’escola on els infants se’n cuidaven diàriament.

Vam aprofitar per fer una visita al centre de Camadoca i fer el taller “Descobrim el tresor del riu i del bosc”. En aquest taller vam aprendre quins animals eren autòctons i quins no, com havíem de cuidar la fauna i flora… A més a més, vam poder veure diferents animals com per exemple: tortugues, crancs, eriçó, duc, lloros, entre d’altres.

Vam gaudir molt de l’experiència!

A continuació podeu veure un recull de les diferents sortides.