EL PATI, UN ESPAI PLE DE VIDA

El pati és un espai educatiu ple d’experiències estimulants que reforcen el desenvolupament de les capacitats i potencialitats dels infants, així com els processos de socialització i individualització. En aquest espai, els infants es relacionen, interaccionen, descobreixen i viuen els seus propis aprenentatges, a través del joc, la descoberta, l’experimentació, entre d’altres.

A Vilada hem tingut la sort de poder estrenar un sorral nou  on els infants juguen amb diferents materials per fer transvasaments, joc simbòlic i experimentació. En aquest espai, s’interrelacionen infants de diferents edats que comparteixen les seves creacions i descobriments. 

Així mateix, també és un espai que ofereix la possibilitat que els infants desenvolupin activitats psicomotrius amb els troncs que hi ha al voltant del sorral, com ara l’equilibri, la coordinació, la seguretat i la confiança en un mateix.

A Borredà, tenim un pati obert que ens ofereix diferents zones de joc: el sorral, el jardinet i la pista multiesport. Diàriament, plantegem diferents propostes on els infants poden escollir on jugar. 

El tercer dijous de cada mes, aprofitem l’estona de pati per anar, amb el grup dels petits de l’escola, al Bibliobús on gaudim de petits moments que ajudaran a despertar en els infants l’interès pel món dels contes.