Projectes

El treball per projectes és una de les metodologies principals de la ZER. És en aquesta franja on els alumnes treballen sobre temàtiques concretes de manera transversal i en fan un aprenentatge que s’allarga tot el curs. Alguns dels projectes que s’han dut a terme estan relacionats amb la història, la geografia i les ciències naturals, entre els quals podem trobar-hi el Projecte de l’Edat Mitjana, dels Romans, de les Muntanyes i de l’Animació.

Es treballen diferents tipologies de projectes interdisciplinars,  de transversals (es duen a terme al llarg del curs) i també d’individuals, de ZER i d’aula, com les conferències.

Un dels projectes transversals conclou amb la posada en escena del musical de final de curs de la ZER: el MUSICAL – Projecte Artístic. Aquest treball culmina amb un gran musical que es duu a terme a final de curs, duent a escena els coneixements que s’han adquirit al llarg del curs, vinculant-ho amb l’expressió corporal, el teatre i la música, i també incloent-hi un treball basat en les Noves Tecnologies.

Aquestes vinculacions són les que permeten treballar aspectes com la representació teatral, la dansa, el cant, la gravació i l’edició audiovisual (tant de cançons com de vídeos), el doblatge i els efectes especials.

La ZER ha rebut nombrosos premis per part de la Fundació Carulla, corresponent als concursos dels Premis Baldiri i Reixach.

Aquí podeu consultar la presentació explicativa perquè en feu un cop d’ull: 

Un altre dels projectes de la ZER és l’anomenat Projecte CUEME, aquest es basa en la creació d’una Cooperativa Escolar, fonamentada en una normativa creada i dissenyada pels seus membres i dirigida per la direcció de la Cooperativa, escollida per tots i cadascun dels seus membres. Aquest projecte promou el treball cooperatiu tant pel que fa a la selecció, disseny i elaboració dels productes que es vendran, posteriorment, al Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà.